Investigada una mare de la Jonquera després que la seva filla de 14 mesos s’intoxiqués amb cocaïna i heroïna

El jutjat li imputa un delicte de lesions per imprudència

El jutjat d’instrucció número 2 de Figueres investiga una mare de la Jonquera arran de la intoxicació de la seva filla de 14 mesos amb heroïna i cocaïna. Va ser la mateixa mare qui va portar la petita al CAP de la Jonquera a principis de novembre perquè no reaccionava a estímuls i estava molt adormida. Des d’allà, la van derivar a l’hospital de Figueres, on l’anàlisi d’orina va detectar la presència de les drogues a l’organisme del nadó. Immediatament, la van traslladar al Trueta de Girona i va ingressar a la Unitat de Cures Intensives (UCI). La mare argumenta que la nena es podria haver intoxicat en un parc infantil de la Jonquera perquè l’havien vist posant-se una bossa de plàstic a la boca. Tot i això, després de passar a disposició judicial, el jutjat li imputa un delicte de lesions per imprudència.

La investigació arrenca el 7 de novembre. Aquella tarda, la mare va portar la nena –que aleshores tenia 14 mesos- al CAP de la Jonquera en estat de somnolència i perquè no reaccionava a estímuls. La doctora que la va atendre va decidir derivar-la amb ambulància a l’hospital de Figueres. Un cop allà, les pediatres van explorar la menor i li van fer una analítica d’orina, que va donar positiu en cocaïna i opiacis.

Port de Tarragona