Més de 300 casos de corrupció s’han instruït en poc més d’un any a Catalunya.

El Consejo General del Poder Judicial "penja" una estadística amb les actuacions en aquesta via.

A l'acte de presentació del repositori van assistir nombrosos professionals de la Justícia.

Els jutjats de Catalunya van actuar contra 303 persones per delictes relacionats amb la corrupció entre el juliol del 2015 i el setembre del 2016, segons ha comunicat avui el Consejo General del Poder Judicial. Al total de l’Estat la xifra va ser de 1.378 procediments. Les dades es coneixen gràcies al repositori de dades sobre casos judicials d’aquesta mena que ha posat en marxa el CGPJ i al que qualsevol ciutadà podrà accedir mitjançant el portal: www.poderjudicial.es, o directament amb aquest enllaç: http://www.poderjudicial.es/cgpj/es/Poder-Judicial/En-Portada/El-CGPJ-reune-los-principales-indicadores-de-la-actividad-judicial-contra-la-corrupcion-en-un-repositorio-de-acceso-publico-.
Del total d’acusats que formen part de 166 procediments, 1.060 eren homes i 318 dones. Prevaricació urbanística i administrativa, suborn de funcionari, tràfic d’influències, fraus o abusos exercint una funció pública són els delictes que han estat perseguits a l’Estat en aquests 14 mesos. La vocal del CGPJ, Mar Cabrejas, va resumir ahir l’essència d’aquest repositori: «S’han analitzat tots els delictes de corrupció que afecten els diners públics, segona preocupació dels ciutadans espanyols»

 

Port de Tarragona