Cau una banda georgiana de robatoris a habitatges

El Cuerpo Nacional de Policia ha donat un fort cop a les màfies georgianes especialitzades en robatoris a habitatges amb la detenció de 61 persones arreu de l’Estat. L’organització tenia la seva seu a Madrid, però amb ramificacions a Sabadell i Barcelona, entre altres ciutats. Els arrestats formaven part de 9 cèl·lules especialitzades amb els robatoris, que duien a terme pel procediment del «ganzuado«.

La investigació va començar a principis del 2016 davant l’augment d’aquest tipus de delicte. Aquesta operació es va iniciar només uns mesos després que es detingués a més de 400 individus d’una organització criminal mafiosa georgiana que el Cuerpo Nacional de Policia va denominar «Aikon I». Tot i aquest elevat nombre de detencions, la policia es va adonar que l’organització continuava funcionant, especialment gràcies a alguns dels individus que havien estat posats en llibertat pel jutge i que reconstruïen les cèl·lules delictives. El cap del grup delictiu es troba en un lloc desconegut a Itàlia, informa el cos policial.

L’actuació està inclosa dins del denominat pla «Domus» destinat a combatre els robatoris a domicilis mitjançant l’intercanvi d’informació i la coordinació entre els diferents cossos policials de l’Estat. A l’actuació es va realitzar 26 registres, en els que també van participar agents de la Jefatura Superior de Policía de Catalunya, a més d’agents dels Geo. La policia ha intervingut 33.000 euros en efectiu, vuit vehicles, 7.100 paquets de tabac, joies provinents dels robatoris i eines que utilitzaven per trencar les portes i els panys.

 

 

Port de Tarragona