Els Mossos detenen a Barcelona un fisioterapeuta que va abusar sexualment de cinc pacients

El jutge li prohibeix apropar-se als centres on treballa i insta el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya perquè l’inhabiliti

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Martí han detingut un fisioterapeuta, de 44 anys,  com a presumpte autor de cinc delictes d’abusos sexuals. El detingut, que treballava com a fisioterapeuta, va abusar sexualment de cinc pacients, una de les quals va ser víctima d’un abús sexual amb penetració, realitzats a la seva consulta i aprofitant-se de la confiança que aquestes van dipositar en ell. L’home és especialista en l’abordatge osteopàtic en el prepart i postpart, va informar el cos policial català.
En tots els casos, les dones acudien a la consulta amb dolències a l’esquena i l’home els feia un tractament intracavitari sense consentiment ni previ avís. Tampoc adoptava mesures higièniques com poden ser la utilització de guants i gel lubricant ni preguntava per l’historial mèdic ni en cap cas va fer firmar cap document on la pacient autoritzava al professional a realitzar aquest tipus de tractaments.
Al llarg de la investigació i arran de les denúncies de les cinc dones, els investigadors es van posar en contacte amb experts del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya per tal d’assegurar-se que el tractament que estava realitzant el detingut i que les dones van denunciar era correcte o no. Fruit d’aquestes entrevistes es va arribar a la conclusió que el tractament que emprava no es corresponia amb cap tècnica coneguda, ja que el detingut, aprofitant-se de la confiança que li tenien les seves pacients, feia moviments circulars als genitals i als pits per tractar dolors d’esquena.
Port de Tarragona