El Tribunal Suprem agreuja les penes als assaltants a la delegació de la Generalitat a Madrid

Les noves penes arriben fins als quatre anys, a diferència de les de 8 mesos que va imposar l'Audiència madrilenya.

El Tribunal Suprem ha elevat les penes imposades per l’Audiència Provincial de Madrid als assaltants al centre cultural Blanquerna durant la Diada del 2013, segons va informar ahir aquest òrgan. L’alt tribunal dóna la raó a la Fiscalia, que va presentar recurs de Cassació, i també a la Generalitat, de forma parcial, i considera que a la sentència inicial s’havia d’aplicar l’agreujant de discriminació ideològica. D’aquesta manera, al delicte de desordres públics i impediment del dret de reunió, se suma ara aquesta agreujant que eleva les penes a 2 anys i 10 mesos, a tots els que havien estat condemnats a 6 mesos de presó, i els acusats J.F.F. i J.L.L.G. hauran de complir ara 2 anys i 11 mesos i 3 anys, respectivament. D’aquesta manera, la majoria de penes imposades ja permeten que ingressin a presó alguns dels acusats, que fins ara no havien d’assumir aquest càstig.

 

 

 

Port de Tarragona