El Suprem absol un policia de Premià perquè no disposava de defensa mentre era investigat per la Fiscalia

Afirma que un ciutadà no pot ser desposseït de les garanties i la defensa a la que te dret mentre és investigat.

Archivo / Arxiu

El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de la Fiscalia contra l’absolució d’un policia local de Premià de Mar, al que acusaven de falsejar multes. L’òrgan judicial considera que ha estat correcte no condemnar a l’agent, ja que l’acusació estava basada en una investigació del fiscal en cap de Mataró i considera que les investigacions d’una Fiscalia no poden generar actes de prova. «Aquesta limitació funcional no pot ser utilitzada com excusa per prescindir de l’assistència lletrada (…) ni diluís els principis de contradicció i proporcionalitat». L’Audiència Provincial de Barcelona va jutjar el cas per la presumpte comissió d’un delicte continuat de falsedat en document públic en relació a quatre multes de trànsit que sancionaven a dos conductors per no dur el cinturó de seguretat i per utilitzar el mòbil mentre conduïa.

L’absència d’advocat defensor del policia quan es duia a terme les investigacions impedeixen un dictamen dels experts, ja que no pot considerar-se prova susceptible de ser inclosa en el material que havia de valorar l’Audiència, senyala el Tribunal Suprem.

Port de Tarragona