Ningú entén què va poder passar pel cap del doble homicida dels agents rurals a Aspa

Segons el conseller Jané, va disparar tres vegades contra els agents forestals amb una clara "intencionalitat".

Què va passar pel cap d’Ismael Rodríguez Clemente, un jove aparentment «normal» de Vacarisses, per matar dues persones sense tenir motius? Aquesta és la pregunta que es fa tothom a Vacarisses. També s’ho pregunta la seva advocada, que afirma que no tenia una intenció deliberada de cometre un fet tan greu. El detingut, que roman a les dependències dels mossos de Lleida a l’espera de passar a disposició judicial el dimarts, diu no recordar res. Els caçadors diuen que es va descontrolar d’una forma inesperada quan es va descobrir que no tenia llicència o que el fet que li volguessin confiscar l’arma li podia haver generat una situació d’estres que hagués fet que hagués perdut allò que els juristes denominen capacitat volitiva o voluntat. En resum: el seny.

Al seu poble ningú s’ho creu. Ell era un noi sa, apassionat de la caça i amb relació emocional estable. Ningú el recorda amb depressió, ni violent, ni inestable. El que està clar, va dir el conseller Jordi Jané, és que es tracta d’un fet clar: es va disparar al cap dels agents rurals amb la intenció de matar. Tothom està consternat, als pobles dels finats, però també la gent al voltant de l’Ismael. Ells li van aconsellar no anar a caçar amb aquella escopeta del calibre 12 per la que no tenia la llicència de tipus «E». Però sí que n’era posseïdor de la de classe «D», que li permet utilitzar un rifle.

El detingut va disparar tres vegades -segons va informar el conseller-. L’homicida confés estava acompanyat per tres homes, que no estaven present en aquell moment i que no van poder evitar que es produís la tragèdia. El que sí que van fer va ser convèncer-lo de què truqués al 112 i s’entregués a la policia confessant el que havia fet. El Govern de la Generalitat ha decretat un dia de dol a tota Catalunya, en el que se suspenen tots els actes lúdics i festius.

Port de Tarragona