El col.legi d’advocats de Tarragona assistirà gratuïtament als refugiats que arriben a la ciutat

Ja s'ha assistit un total de 28 persones des del maig del 2016

Seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Tarragona.

Els advocats de Tarragona han mostrat la seva sensibilitat cap al drama dels refugiats oferint els seus serveis -juntament amb Creu Roja- per ajudar i assessorar de forma gratuïta als refugiats que arribaran a la ciutat aquesta setmana. El Col·legi d’Advocats de Tarragona, ICAT, ja ha assistit un total de 28 persones des del maig del 2016. L’assistència jurídica més sol·licitada és la de gestionar la petició de l’estatut del refugiatla protecció subsidiària, com també la sol·licitud d’asil, quan els refugiats arriben a Tarragona sense haver completat aquestes tramitacions. A més, els advocats que presten aquest servei també orienten als refugiats que el demanen sobre els detalls del marc jurídic de la seva situació, una informació de gran valor perquè les persones que es troben en aquest procés puguin reeixir en el seu procés d’arrelament i integració en la societat que els acull. Segons Maite Jiménez, diputada segona de la Junta de Govern de l’ICAT i presidenta de la Secció de Dret d’Estrangeria, «la tasca que fan els advocats amb els refugiats té un gran valor, són persones que en molts casos arriben aquí amb unes necessitats primàries que cal atendre de manera urgent, però un cop passats els primers dies ser conscients dels seus drets i quins són els passos a donar poden marcar la diferència entre l’èxit i el fracàs de cara a completar amb èxit un procés d’arrelament».

 

 

Port de Tarragona