Els Mossos tanquen una important operació contra el tràfic de marihuana internacional que actuava des de Tarragona

Deu detinguts en diferents operacions l'11, 12, 14 i 17 de gener a Tarragona, La Selva del Camp, Mont-roig del Camp i La Pobla de Montornès

Lloc on es cultivava la marihuana que era transportada posteriorment a França. /FOTO: MOSSOS

Els Mossos d’Esquadra han donat per tancada una operació contra una organització dedicada al tràfic de marihuana, cocaïna i haixix en l’àmbit nacional i internacional que es va iniciar fa vuit mesos, va informar ahir aquest cos. Al llarg de les diferents actuacions policials que s’han dut a terme a diferents localitats del Camp de Tarragona es van detenir vuit homes i dues dones. La ciutat de Tarragona, i les poblacions de La Selva del Camp, Mont-roig del Camp i La Pobla de Montornès han estat els llocs d’actuació. Els agents de la Unitat Territorial d’Investigació de Tarragona van aturar i escorcollar un vehicle sospitós el passat 11 de gener, trobant al seu interior prop de dos quilograms de haixix. En aquell servei es va detenir el cap i un dels components de l’organització criminals. Els agents van seguir el fil fent registres domiciliaris aquella mateixa tarda, el que va donar com a resultat la detenció de tres components més de la xarxa delictiva que viatjaven dins una furgoneta que sortia d’una finca de Mont-roig del Camp carregada amb 16 quilograms de cabdells de marihuana. El seu modus operandi consistia a utilitzar aquests vehicles per traslladar la droga fins al punt des d’on s’havia de fer la distribució al consumidor final.

L’operatiu va continuar l’endemà, 12 de gener, amb dues entrades i escorcolls, una al migdia a la Selva del Camp amb participació d’efectius d’ordre públic i, l’altra, a la finca de Mont-roig del Camp on el dia anterior s’havien realitzat les tres detencions. A la primera entrada s’hi van intervenir 700 euros en efectiu, una pistola de tir olímpic del calibre 22, 50 bossetes de marihuana d’entre 5 i 10 grams de marihuana ja assecada a més d’estris i objectes que s’utilitzen habitualment per a cultius indoor com fertilitzants, calefactors i extractors d’aparells d’aire condicionat. Durant l’entrada es van detenir dos integrants de l’organització i un tercer va ser arrestat al carrer en una zona propera al domicili.
El resultat final ha estat de deu detinguts: vuit homes d’entre 25 i 43 anys, sis de nacionalitat espanyola, un dominicà i un francès, i dues dones, una espanyola de 37 anys i una dominicana de 33, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i per pertinença a organització criminal.

En el segon escorcoll domiciliari s’hi va intervenir mig quilogram de cocaïna, 900 grams d’haixix, 6000 euros en efectiu, cabdells amb un pes aproximat de 15 quilograms, diversa documentació, dispositius de telefonia, dues premses hidràuliques i instrumental electrònic per a plantacions de marihuana amb temporitzadors. Encara hi va haver una darrera detenció d’una dona a La Pobla de Mafumet també relacionada amb la banda.

El dia 14 de gener els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar presó per a quatre dels integrants i llibertat amb càrrec pels altres sis.

El dia 17 de gener els investigadors van fer un escorcoll encara més exhaustiu de la furgoneta que havien aturat el dia 11 quan sortia de la finca de Mont-roig del Camp, ja que havien sabut que disposava d’un doble fons perfectament camuflat. Els policies hi van localitzar 31 quilograms d’haixix, 26.400 euros en metàl·lic, una arma del calibre 38 a més de diversa munició, segons la nota que va fer públic ahir el departament de comunicació dels Mossos.

Port de Tarragona