Detenen un jove que robava als cementiris

Les peces sostretes tenien un gran valor històric, ja que algunes procedien de panteons d'indians

Els Mossos de Vila-nova i la Geltrú han posat a disposició judicial a un jove de 24 anys i veí de Gavà, acusat de cometre robatoris amb força a diversos cementiris, entre els quals el de Sitges i Mataró. El detingut sostreia els guarniments metàl·lics dels panteons, alguns dels quals tenien un gran valor històric-artístic, ja que provenien de tombes d’indians. La investigació es va iniciar el passat 12 de gener al cementiri de Sitges quan es van sostreure ornaments de bronze i llautó dels grups escultòrics d’alguns panteons. Els investigadors van localitzar les peces a una deixalleria de Gavà. Els policies van comprovar que era un procediment que havia repetit en diverses ocasions des de l’octubre passat. Així que també s’ha comprovat que el cementiri de Mataró també va cometre robatoris amb força. El dia 22 de gener es tornaven a denunciar robatoris al cementiri de Sitges i en aquesta ocasió els mossos el van detenir quan venia les peces sostretes a la deixalleria. El jutjat de Gavà el va deixar en llibertat després de prendre-li declaració, segons van informar fonts dels Mossos d’Esquadra, que continuen la investigació per determinar si és responsable d’altres fets delictius.

 

 

Port de Tarragona