El Mossos retiren una granada que va romandre 80 anys encastada a una paret

La casa, actualment en ruïnes, està situada a un camp proper al cementiri del poble de Castelló de Farfanya

Agents del TEDAX (grup especialitzat en explosius) dels Mossos d’Esquadra han retirat una granada de morter que feia 80 anys que romania encastada a la paret d’una casa actualment en ruïnes a la població de Castellar de Farfanya. Un veí va avisar ahir a la policia que havia vist l’artefacte a les escombraries d’una casa propera al cementeri. Els desactivadors van comprovar que, efectivament, es tractava d’una granada de morter denominada Valero, de 81 mm de calibre, que probablement estava ubicada a aquell lloc des de la Guerra Civil. Tot i el temps transcorregut, va ser necessari neutralitzar l’artefacte, que van recollir i transportar.

 

Port de Tarragona