El Suprem agreuja la pena a l’infermer que va abusar d’una pacient anestesiada a Barcelona

La víctima sortia d'una operació quirúrgica a l'hospital del Sagrat Cor quan va ser víctima dels tocaments

El Tribunal Suprem ha elevat a set la condemna de quatre anys i mig de presó que va imposar l’Audiència Provincial de Barcelona per abusar sexualment d’una pacient que havia estat operada a l’hospital del Sagrat Cor de la Ciutat Comtal. L’alt tribunal ha contemplat la petició del Ministeri Públic i agreuja la pena perquè considera que, no només no hi havia consentiment de la víctima, sinó que es va aprofitar de la situació de vulnerabilitat en la qual es trobava a causa de la intervenció quirúrgica. Els fets van passar al 2012 quan l’infermer, de nacionalitat brasilera, va fer tocaments a la pacient encara confusa per l’anestèsia. Quan li va preguntar perquè li tocava la vagina, l’empleat va dir que era perquè pogués orinar. Llavors va continuar amb els abusos tot i que la víctima tancava les cames per evitar-ho. L’Audiència va considerar al seu dia que s’havia produït un consentiment viciat. Però el Tribunal Suprem és clar: «El relat dels fets demostra que va ser absolutament inconsentida«. Per aquest motiu s’apliquen dues agreujants de superioritat i vulnerabilitat de la víctima. La declaració del marit, la infermera de planta i el cap d’infermeria ha estat bàsic per la condemna.

 

 

 

Port de Tarragona