Detenen a Banyeres del Penedès el presumpte autor de 18 robatoris a l’interior de domicilis

En la mateixa actuació es va detenir un altre home relacionat amb un dels divuit robatoris i es sospita que pertanyien a una banda criminal

Els Mossos d’esquadra han posat a disposició judicial un home de 32 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, com a presumpte autor de divuit robatoris amb força a interior domicili. En la mateixa actuació també es va detenir un altre home, de 24 anys i de la mateixa nacionalitat, per la seva participació en un dels robatoris. A tots dos detinguts també se’ls acusa de pertinença a grup criminal.

Els fets es remunten a la nit del passat 23 de gener quan una patrulla de mossos de la comissaria del Vendrell va realitzar una assistència a un vehicle, ocupat per dos homes, que es trobava avariat a l’AP-7, dins del terme municipal de Banyeres del Penedès.
En el decurs del servei els agents van comprovar que un dels ocupants tenia una ordre pendent de detenció per un robatori amb força en un domicili de Gavà. A més, durant l’escorcoll van trobar que un d’ells portava amagat, a l’interior d’un mitjó, nombroses joies de dubtosa procedència. També van intervenir guants, eines utilitzades habitualment per cometre robatoris amb força i 743 euros.

Un cop a comissaria es va comprovar que les joies intervingudes havien estat sostretes aquella mateixa tarda de l’interior d’una casa situada en el carrer Canigó de les Borges Blanques (Garrigues). Els autors van forçar la porta d’entrada del domicili i, un cop dins, van sostreure les joies. A més, també es va comprovar que un dels detinguts utilitzava diverses identitats per dificultar la seva identificació. Els agents van verificar que realment es tractava d’un delinqüent, de 32 anys, que tenia una altra ordre pendent de detenció per disset robatoris amb força a l’interior de domicilis d’arreu de Catalunya i dues falsedats documentals. Amb la detenció d’aquesta persona finalitza una investigació de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Ponent per la qual ja es va detenir al mes de novembre de l’any passat sis persones relacionades amb els mateixos fets delictius.

Port de Tarragona