Descobreixen prop de 80 quilos de cocaïna ocults en bananes al port de Tarragona

La poca rendabilitat dels enviaments va aixecar les sospites de Vigilància Duanera, mentre paralelament la G. Civil registrava domicilis a Madrid

Efectius de la Guàrdia Civil i Vigilància Duanera han confiscat 78 quilograms de cocaïna en una operació desenvolupada a Madrid i el port de Tarragona i que ha conclòs amb dues detencions. Els dos arrestats, de nacionalitat dominicana, encobrien els enviaments de droga a làmines situades en caixes de bananes. La droga partia de la República Dominicana amb destinació a Espanya i entrava pel port tarragoní, segons va informar ahir la Guàrdia Civil en un comunicat. La investigació va començar el 2013 quan per part de la Unitat Local d’Anàlisi de Riscos del Port de Tarragona (ular) es van detectar operacions comercials de dubtosa rendibilitat, i aquesta activitat podria encobrir la introducció de partides de droga per aquest port. Aquesta va confluir amb una altra iniciada per personal de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Madrid i Tarragona que investigaven una organització dedicada a la introducció de cocaïna procedent de la República Dominicana, mitjançant la importació de fruita en contenidors pel Port de Tarragona.

Port de Tarragona