Detinguda una banda d’estafadors que actuaven a la fira de l’Espluga de Francolí

Quatre homes, espanyols i nicaragüencs, enganyaven amb una pràctica coneguda a Amèrica Central com "joc brut"

Mossos de Montblanc han posat a disposició judicial tres homes de 40, 39 i 32 anys, de nacionalitat espanyola i nicaragüenya, veïns de Madrid i Guadalajara, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa mitjançant un joc il·legal. Els detinguts haurien aconseguit 2.500 euros amb un joc de boles denominat «joc brut», provinent de Amèrica central, amb el qual captaven els visitants a la fira. A la parada s’exposaven premis com televisors, videoconsoles, mini motos o telèfons d’alta gamma que van resultar imitacions. .

Arran de l’actuació de la patrulla es va obrir una investigació que va permetre localitzar tres ciutadans que havien estat estafats per aquest mètode. Concretament, els hi van estafar 1.000, 900 i 600 euros respectivament. Gràcies a diverses gestions d’investigació, els mossos van poder localitzar tres de les quatre persones que n’estaven implicades.

Per portar a terme aquesta estafa coneguda a països de l’Amèrica Central com a ‘estafa bruta’ o ‘razzle‘, els autors utilitzen un joc que consisteix en un tauler amb 144 forats, numerats de l’1 al 6 aleatòriament. Les víctimes llencen 8 boles sobre el taulell i en funció del forat on cauen poden sumar o restar punts. En cas que el jugador arribi a una puntuació establerta com podrien ser 50 o 100 punts aconsegueix un premi gran. A més, cada tirada té un cost que és dobla en cas de caure en un forat determinat. Però les apostes mai arriben a bon port, perquè és impossible aconseguir els punts mentre les apostes van pujant cada vegada més.

Port de Tarragona