Nova troballa d’explosius de la Guerra Civil ‘descoberts’ 80 anys després, ara a Valls

Després de la desactivació d’una granada trobada a una casa de La Noguera la passada setmana, ara ha estat la propietària d’un habitatge a Valls la que va avisar a la unitat de desactivació d’explosius dels Mossos d’Esquadra, el TEDAX-NRBQ, que va actuar d’urgència per recollir diversos artefactes de la Guerra Civil. Els TEDAX van comprovar que es tractava de dues granades de morter calibre 50, dues bombes d’aviació incendiàries model B1E Alemanyes de 50 mm i 50 beines i cartutxos del calibre 7,62. Un cop recollits amb seguretat de l’habitació on es trobaven, els agents es van endur tots els artefactes per poder-los destruir.

Des dels Mossos d’Esquadra es recorda que en cas de trobar aquest tipus d’artefactes, és important no tocar-los i avisar ràpidament als Mossos a través del telèfon 112. Aquests artefactes poden tenir la càrrega explosiva activa i el pas del temps pot fer-los inestables. El que resulta si mes no sorprenent és que molts dels que es troben o posseeixen aquests arsenals de guerra -molts encara actius- donin l’alerta 80 anys després que fossin emmagatzemats o amagats.

Port de Tarragona