Continuen les troballes d’explosius de la Guerra Civil, ara a Blancafort i Poblet

Dos nous casos de troballes d’explosius de la Guerra Civil a les comarques de Tarragona, que han requerit la intervenció de l’equip TEDAX dels Mossos d’Esquadra. El primer servei s’ha prestat a la localitat de Blancafort (Conca de Barberà), on un home ha trobat a les seves terres de conreu un projectil d’artilleria de 75 mm. L’artefacte estava a l’interior d’un forat al marge de les seves terres de conreu. Els desactivadors l’han recollit i traslladat per la seva destrucció. El segon servei s’ha realitzat s a la localitat de Poblet, també a la Conca, on un treballador del Parc Natural de Poblet ha localitzat per la muntanya, a l’interior d’un forat, el que semblava ser una granada de mà. L’EDE, una vegada al lloc, ha confirmat, en observar l’interior d’aquest forat, que eren dues granades de mà (una tipus pinya i un altre tipus universal). Els TEDAX ha repetit el procediment anterior, destruint aquest armament.

Port de Tarragona