Sis mossos ferits i dos individus detinguts, balanç d’un multitudinari enfrontament entre policies i veïns a l’Hospitalet

Més de cinquanta persones van baixar al carrer per enfrontar-se a una vintena d'agents, que no van utilitzar armes de foc per defensar-se

Sis mossos d’esquadra van patir ferides de diversa consideració en intentar evitar que quatre homes intentessin bolcar un cotxe, amb el conductor dins, al carrer de les Illes Canàries, al barri de La Florida de l’Hospitalet la nit d’ahir. De moment, només dues persones han estat detingudes per aquests fets. Una vegada es va tenir coneixement de què estava passant, al lloc van començar a arribar patrulles dels mossos, als que van ajudar unitats de la Policia Local. Els individus que participaven en aquella estranya manera de perseguir a un conductor, lluny de calmar-se i obeir els agents, van començar a enfrontar-se a ells, resistint-se a ser identificats i detinguts. Al lloc dels fets van començar a arribar altres persones, que acudien als crits d’ajuda que emetien els que es resistien a ser identificats. Els que arribaven, vestits amb pijama o amb el tors nu s’afegien a la baralla, alguns utilitzant pals, o les porres que aconseguien treure de les mans als policies. Va arribar un moment en què al carrer Illes Canàries es comptabilitzaven fins a cinquanta persones participant, entre crits, en aquell enfrontament contra els policies. Les lesions que van patir els mossos anaven des de ferides al cap, erosions de cops de puny i forcejaments. Tot i que en les imatges que van gravar alguns veïns amb el telèfon mòbil es pot sentir parlar de «pistola», cap dels que participaven -ni policies ni els que s’enfrontaven van fer servir cap arma de foc-. Tant el conseller d’Interior, Jordi Jané, com els sindicats policials, van mostrar ahir la seva indignació per un fet que es va qualificar d'»inadmissible» per part del màxim responsable policial de Catalunya, mentre des de elSAPFepol es reclamava una «condemna exemplar» per als detinguts.

Port de Tarragona