Mor electrocutat un jove francès que va tocar la catenària després de pujar a un vagó a Les Borges

Imatge d'arxiu d'un cas similar ocorregut a Jaén el 2014, en què un jove de 21 anys va morir en tocar la catenària de l'estació d'Andújar.

Un adolescent de 15 anys va morir la tarda d’ahir després de patir una descàrrega elèctrica en tocar el seu cos amb la catenària a l’estació de Les Borges del Camp. El noi, de nacionalitat francesa, però establert a Catalunya, es trobava de colònies. Per motius que es desconeixen ha pujat a un vagó d’un tren de mercaderies que es trobava estacionat a l’espera de l’arribada d’un tren de passatgers. Al lloc dels fets s’han desplaçat unitats del Servei d’Emergències Mèdiques que ha intentat reanimar l’adolescent, que ha estat traslladat a l’Hospital Joan XXIII, on no s’ha pogut fer res per salvar-li la vida. El jove es trobava amb uns amics, que són els que han donat l’avís d’alarma. Els Mossos d’Esquadra investiguen les circumstàncies que van envoltar el succés, tot i que tot apunta a un joc d’adolescents. La catenària ferroviària sol una tensió aproximada de 3.500 volts i el contacte amb ella acostuma a ser fulminant. Pujar al sostre dels vagons de tren ha estat una de les pràctiques que ha provocat la mort de joves en els últims anys a diferents llocs de l’Estat, com Madrid o Jaén.

Port de Tarragona