La Guàrdia Civil de Tarragona desarticula una xarxa de tràfic d’haixix procedent del nord d’Àfrica

Detuvieron a 11 personas y se incautaron de una tonelada de hachís y medio kilo de cocaína. Desembarcaban en l'Ametlla de Mar, en el Baix Ebre

La Guàrdia Civil de Tarragona ha detingut 11 persones i ha comissat una tona d’haixix, mig quilograms de cocaïna i 73 envasos amb 2.200 litres de gasolina, en la desarticulació d’una organització criminal dedicada al tràfic d’haixix per via marítima i terrestre des del nord d’Àfrica a les costes espanyoles. La investigació va començar fa mesos, en l’operació anomenada «Aliga» quan els agents de la Benemèrita, mitjançant el sistema de vigilància exterior (SIVE) van detectar una embarcació en les aigües pròximes a l’Ametlla de Mar. El dispositiu de vigilància els va seguir fins a la platja, on es va trobar un vehicle amb les portes obertes, una embarcació pneumàtica, diversos paquets empaquetats i un grup de persones que estaven duent a terme tasques de descàrrega de la mercaderia que transportava l’embarcació. Després d’adonar de la presència de la Guàrdia Civil, els presumptes autors van emprendre la fugida nadant aprofitant la foscor de la nit per pujar a l’embarcació, abandonant els farcells i el vehicle. Fruit d’aquesta actuació es van intervenir 716 quilograms d’haixix.

Com a conseqüència d’aquesta actuació, la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona, va establir una línia d’investigació a fi de localitzar els integrants de l’organització que pretenien alleujar la partida d’haixix interceptada. Paral·lelament, el desembre de l’any passat, quan la Guàrdia Civil va procedir a cridar l’alto a un vehicle que circulava per l’autovia A-7, aquest va topar amb el vehicle oficial, causant un greu risc per als usuaris de la via. Per tal motiu, els agents van procedir a detenir-ne els ocupants per un delicte contra la seguretat viària i atemptat als agents de l’autoritat i a inspeccionar l’interior del vehicle, localitzant i el seu interior un total de 318 quilos d’haixix.

Continuant amb les investigacions, els agents van poder constatar que es tractava d’una organització que estava realitzant habitualment transports regulars d’haixix des del nord d’Àfrica a les costes espanyoles, mitjançant partides al litoral i per via terrestre. Així mateix, la xarxa comptava amb un grup actiu de col·laboradors que s’encarregaven de rebre els enviaments, així com de la custòdia de les partides de droga a llars d’infants. Per tal motiu, els agent van establir un operatiu a fi de desarticular tota l’organització criminal, practicant un total de 9 detencions (7 d’ells de nacionalitat marroquina i 2 espanyola), en diferents poblacions de la província de Barcelona i 5 registres en immobles de les localitats de Sant Vicent dels Horts, Sant pere de Ribes, Viladecans i Sant Celoni. L’operació ha estat portada a terme per l’Equip de Delinqüència Organitzada i Antidrogues (EDOA) de la Guàrdia Civil a Tarragona.

Port de Tarragona