Cinc narcos detinguts a Reus en una operació conjunta de la policia espanyola i colombiana

Produïen cocaïna en una nau industrial situada als afores de la capital del Baix Camp

Agents de la Policia Nacional en col·laboració amb la Policia de Colòmbia, han detingut a Tarragona a cinc narcotraficants colombians que produïen cocaïna en un laboratori establert en una nau industrial de Reus. En l’actuació s’han intervingut 12,5 quilograms de cocaïna, diversos productes químics, així com material de laboratori destinat a l’extracció de la droga, un vehicle i 1.335 euros. Les investigacions van començar fa mesos arran de la detenció d’una quinzena de persones a Colòmbia. A partir d’aquí, els agents espanyols van rebre la informació que alguns membres de l’organització de narcos podrien trobar a Espanya processant la droga.

Després de realitzar les indagacions oportunes, els policies van comprovar com la xarxa va enviar al nostre país a un dels seus líders, un «cuiner», expert en processament i extracció d’aquesta substància. Aquest individu ja havia intentat venir a mitjans de l’any passat, però va ser rebutjat a l’Aeroport d’Adolfo Suárez Madrid-Barajas per no tenir carta d’invitació i de pla turístic amb pagament d’hotel. Al mes de setembre es va fer amb els requisits legals d’entrada, reservant un vol per al mes següent. En arribar, va ser rebut per un altre membre de l’organització, qui el va traslladar a la casa que l’entramat tenia llogada a Tarragona.

Una vegada que van ser identificats tots els de membres de l’entramat i definides les funcions de cada un d’ells en l’organització, els investigadors van localitzar un laboratori en una nau als afores de Reus, on acudien habitualment a «cuinar» la droga, establint altes mesures de seguretat per evitar una possible acció policial. Finalment, es va procedir a l’entrada i registre de la instal·lació habilitada com a laboratori, on els policies van trobar diverses partides de substància estupefaent en diferent grau de processament, alguna de les quals estava oculta en adob o terra.

Port de Tarragona