Els Mossos de Tarragona detecten una baixada del 4,5% en els fets delictius, però el problema dels robatoris a domicilis continua

Tots els homicidis que es van cometre el 2016 van tenir com a víctimes a dones

Presentació balanç de seguretat i activitat policial 2016 a la Regió Policial Camp de Tarragona

Les estadístiques delictives del Camp de Tarragona continuen baixant per cinquè any consecutiu. El 2016 ha estat del 4,58% segons les dades que van facilitar ahir els Mossos d’Esquadra. Així, des del 2012 s’ha registrat una reducció del 18,3% en el nombre de delictes (50.153 fets penals el 2012, 40.980 l’últim any). Però dins de la lògica satisfacció de policies i ciutadans, hi ha una espina clavada que serà difícil d’extreure: la dels robatoris a domicilis, ja que si el total de robatoris amb força (com es denomina tècnicament al robatori a un habitatge) ha baixat un 3,5% els que afecten vivendes han remuntat un 2,45%. Els Mossos, però, afirmen que és una xifra estable i, fins i tot, per sota de la mitjana dels darrers anys.

Els homicidis, tots de dones

En el territori es van cometre cinc homicidis -en tots els casos les víctimes van ser dones, quelcom que va lamentar Albert Batlle, Director General de la Policia, que va definir com a «fracàs de la societat» aquesta xacra que pateix no només Catalunya, sinó tot l’Estat. També destaquen de les xifres de l’any passat l’increment en temptatives d’homicidi, fins a un 136% -26 casos, en comparació als 11 del 2015-, sobretot per conflictes amb arma blanca, i també dels abusos sexuals –dels 69 el 2015 als 94 el passat 2016, el que representa un 36% d’augment de denúncies. Del balanç policial presentat aquest dilluns també se’n desmarca l’augment de les estafes -un 12%-. La disminució de fets delictius també ha comportat un menor nombre de detencions -un total de 3.565, un 7,57% menys que l’any anterior.

 

 

Port de Tarragona