L’advocacia catalana celebra la retirada de la mesura que aplicava l’IVA al Torn d’Ofici

Imagen retrospectiva de una reunión de decanos en la sede del Consell de l'Advocacia Catalana.

El Consell de l’Advocacia Catalana ha celebrat que el Govern espanyol retirés l’aplicació de l’IVA a la Assistència Jurídica Gratuïta, més coneguda com Torn d’Ofici. La mesura, que va sorgir després d’una consulta vinculant de la Direcció General de Tributos del Ministeri d’Hisenda, interpretava que havia d’aplicar aquest impost. L’anunci va aixecar crítiques i va posar en peu d’alerta a l’advocacia institucional que va qualificar d ‘inadmissible aquesta mesura. El Consell de l’Advocacia Catalana, representant de catorze col·legis d’advocats catalans -entre ells el ICAT de Tarragona- va demanar en una missiva dirigida al ministre d’Hisenda que rectifiqués i deixés en suspens aquesta obligació. Finalment, una reunió celebrada el passat 1 de març entre el ministre de Justícia i representants dels advocats va servir perquè Rafael Català anunciés la retirada d’aquesta aplicació impositiva i el Torn d’Ofici continuarà sense estar subjecte a l’IVA.

Port de Tarragona