Detinguts després de 27 quilòmetres de persecució a més de 200 per hora per l’AP-7 a Tarragona

TOT I TENIR 51 ANTECEDENTS POLICIALS, van QUEDAR EN LLIBERTAT AMB CÀRRECS

Els Mossos han posat a disposició judicial a dos homes, un de 29 anys, de nacionalitat kosovar i veí de Reus, acusat de conducció temerària i resistència als agents de l’autoritat, i a un home de 52 anys, de nacionalitat sèrbia i sense domicili conegut, com a presumpte autor dels delictes de resistència i d’atemptat contra els agents de l’autoritat. Els dos detinguts van protagonitzar una persecució davant d’un cotxe policial camuflat, que els va detectar quan circulaven a gran velocitat per l’autopista AP-7. Al vehicle policial anaven dos agents especialitzats en la investigació de delictes en les vies ràpides, que van activar les llums policials perquè els presumptes delinqüents es detinguessin, però no ho van fer. En el seu intent de fugida, els detinguts van circular durant 27 quilòmetres de forma temerària arribant a velocitats punta de 210 km/h. A més, el conductor va avançar diversos vehicles pel voral posant en greu risc a la resta d’usuaris de la via.

Mentre la patrulla seguia el vehicle per l’autopista, un altre indicatiu va tallar la via al Vendrell, a l’altura del kilòmetre 219 en sentit nord, per provocar una retenció. La maniobra va funcionar a la perfecció i els lladres van haver d’aturar-se, moment que els mossos van aprofitar per baixar del seu vehicle i ordenar als dos individus que sortissin del cotxe.

Tot i que els dos fugitius ja no tenien escapatòria, no van posar fàcil la seva detenció i els mossos, després d’indicar-los reiteradament que sortissin del vehicle, van haver de treure per la força tant al conductor com al copilot. En aquest sentit, el copilot va colpejar a un dels agents i durant tota la intervenció policial es va mostrar molt agressiu. Amb aquestes detencions els dos homes acumulen ja 51 antecedents policials, la gran majoria per delictes contra el patrimoni, concretament furts. Els dos detinguts van passar a disposició als Jutjats del Vendrell ahir dimecres i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona