La nova Junta del Col.legi d’Advocats de Tarragona pren possessió amb la il·lusió de fer un ICAT més proper al professional i al ciutadà

El conseller Mundó destaca la tasca que fan els col·legis per "defensar els interessos dels advocats i també en benefici de tota la societat"

La nova Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona va prendre possessió ahir en un acte solemne celebrat a la sala d’actes de l’ICAT, amb la il·lusió de fer que la institució sigui de tots, i d’apropar-la al professional i al ciutadà. El degà, Manel Albiac, i els 14 membres de la Junta han jurat davant Carles Mundó, conseller de Justícia de la Generalitat. Set d’aquesta catorzena de membres renoven la seva funció, com també ho fa el degà, motiu pel qual els nous incorporats han rebut la medalla que els acredita en la seva labor. La nova Junta, que combina joventut i experiència -la que ja caracteritzava el mandat anterior- consolida l’obertura del col·legi al conjunt dels advocats de la demarcació territorial. Albiac ha remarcat les seves línies d’actuació i voluntat de futur: «Hem reeixit en el nostre propòsit d’implantar una nova manera de gestionar la institució, basada en la racionalització de la despesa, la proximitat als col·legiats i el reforç dels serveis que els oferim, un model en què pretenem aprofundir en aquests pròxims anys».

El degà ha recordat que la «bona gestió econòmica permet abaixar quotes, però també oferir més serveis als col·legiats, millorar les instal·lacions del col·legi i tota mena d’iniciatives». En aquest sentit, Albiac ha assegurat que la junta afronta aquests pròxims 4 anys «amb la màxima il·lusió» i ha subratllat també que «hem de continuar obrint el col·legi a tots els professionals del dret, perquè la institució sigui de tots i tothom hi participi, per això hem conformat un equip transversal». Albiac ha destacat també la importància de vetllar per la deontologia professional i per tot allò que té a veure amb l’exercici de la professió, i ha posat també com a prioritats de la seva gestió la digitalització dels serveis col·legials, la defensa del torn d’ofici, la gestió del fons editorial de l’ICAT i potenciar la funció social de l’advocacia.

Per la seva banda, el conseller de Justícia, Carles Mundò, ha valorat la tasca que fa l’ICAT i els col·legis d’advocats perquè «els advocats puguin continuar fent la seva feina en les millors condicions possibles, ja que els col·legis són vitals per defensar els interessos de tot el col·lectiu». Mundó ha afegit que els advocats que s’impliquen a la Junta de Govern adquireixen «un compromís amb els seus companys, però també un compromís amb la societat, ja que la funció social dels col·legis d’advocats és molt important». Mundó ha esmentat la formació, la gestió del torn d’ofici o les causes socials com a exemples de les prioritats que ha de tenir un col·legi d’advocats en la seva gestió.

Port de Tarragona