Un policia nacional de Tortosa evita que una dona llanci als seus dos fills des d’un balcó

Els fets van passar a la localitat valenciana de Canals. L'agent es trobava fora de servei i va negociar amb la mare fins que van arribar els bombers.

Un agent del Cos Nacional de Policia, adscrit a la comissaria de Tortosa, va negociar durant una hora amb una mare que es va atrinxerar a la terrassa del seu pis de Canals, a València, i amenaçava amb tirar als seus dos fills des d’un balcó. Els crits de la nena, de cinc anys, demanant auxili i cridant que no volia morir van alertar els vianants i veïns. Al policia nacional es va unir un agent de la Policia Local i entre tots dos van intentar tranquil·litzar la dona. La negociació amb la mare, que es trobava en un clar estat d’alteració psicològica, es va allargar durant una hora, temps que aprofitaven els bombers per despenjar des de la teulada de l’edifici fins al balcó, on la mare tenia en els seus braços un nadó de sis mesos. L’agent de Tarragona es trobava en aquells moments fora de servei i va donar la coincidència -feliç- que passava en aquell moment pel carrer Mestre Serrano, a Canals, on van tenir lloc els fets. La mare dels petits, que tenia el nadó en braços i amenaçava també amb llençar a la nena de cinc anys, s’havia tancat les portes corredisses de la balconada i s’havia parapetat amb un estenedor de la roba. Així, quan els agents intentaven accedir aquesta els amenaçava amb llançar als nens al buit, segons publica el diari valencià Levante.
Els nens van poder ser salvats i la mare va ser traslladada a un centre hospitalari, on s’avaluava si havia patit un brot psicòtic. La detenció de la dona no va estar exempta de risc, ja que va oposar una gran resistència i fins i tot va intentar arrabassar l’arma reglamentària al policia. L’agent tortosí ha rebut la felicitació de tots per la seva valuosa actuació, que podria fer-li mereixedor d’alguna condecoració.

Port de Tarragona