Els delictes a les Terres de l’Ebre baixen un 4,5% en 2016 i acumulen un descens del 27% en 5 anys

On més ha baixat ha estat al Montsià 6,95%, seguida de la Terra Alta-Ribera d’Ebre 6,40% i Baix Ebre 2,28%

La Regió Policial de les Terres de l’Ebre ha experimentat en els últims cinc anys una reducció continuada dels fets delictius, que arriba al 26,8 per cent, segons les dades que va facilitar ahir el director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle. La Regió Policial Terres de l’Ebre ha registrat durant l’any 2016 un total de 7.324 fets penals, el que suposa un descens del 4,52% respecte a el 2015. També ha ressaltat les bones xifres obtingudes en la lluita contra la delinqüència en el Món Rural i ha remarcat la importància de la coordinació amb les organitzacions agràries com una de les claus per aconseguir aquesta bona tendència. El cos policial ha valorat molt favorablement la col·laboració i coordinació amb les Policies Locals del territori.

En relació a la taxa de fets penals per mil habitants, la Regió Policial Terres de l’Ebre presenta una taxa de 40,05 fets, que representa 22,4 punts per sota de la mitjana de Catalunya. Pel que fa a la distribució dels fets penals a la demarcació, del total dels 7.324 fets coneguts, un 78% corresponen a delictes contra el patrimoni, un 19% a delictes contra les persones i un 4% a altres fets. En aquestes tres tipologies es produeix una reducció respecte l’any anterior: els delictes contra el patrimoni disminueixen un 2,72%, els delictes contra les persones un 8,09% i la resta de fets un 19,54%.

Port de Tarragona