La presó de Mas Enric s’omplirà entre abril i setembre com a resultat del tancament de la Model

Uns 160 funcionaris incrementaran la plantilla actual i s'obriran quatre mòduls actualment inutilitzats

El tancament de la Model barcelonesa provocarà un «moviment» de reclusos arreu de les presons catalanes els propers mesos que comportarà que a la de Mas Enric, al Catllar, arribin uns 450 interns entre abril i setembre, com va avançar el Departament de Justícia. La mesura comportarà també l’increment del nombre de funcionaris, que arribarà als 440 després de la incorporació de 160 de nous. Aquesta arribada de presos comportarà l’obertura de 4 dels 9 mòduls (actualment n’estan oberts 5) i arribarà, segons les previsions de Justícia, al 80 per cent de la seva capacitat, uns 800 interns, un nombre que duplica l’actual ocupació del centre del Tarragonès. Dimecres hi arribaran 45 nous funcionaris i, del 3 al 13 d’abril, els primers 115 interns provinents de Brians 1, Brians 2 i Ponent, principalment. La resta de reclusos arribaran a partir entre juny i setembre. Mundó ha fet referència durant la visita que no tenia sentit que una presó nova estès infrautilitzada mentre un altre, que té més de 100 anys, estigui plena.

 

Port de Tarragona