La Guàrdia Urbana instrueix diligències judicials a un conductor que circulava ebri per la Riera d’Aragó

La Guàrdia Urbana va iniciar diligències judicials, ja que va donar una taxa d'alcoholèmia de 1,01 mg/l. Va ser acusat d'un delicte contra la seguretat del trànsit

Un conductor que circulava fent esses per la Riera Miró de Reus va ser detingut per agents de la Guàrdia Urbana la matinada del passat diumenge. La patrulla va aturar el vehicle, un Mercedes CLK 240, i va fer la prova d’alcoholèmia, obtenint una taxa d’1,01 mg/l d’alcohol en aire espirat. Per tant, es van instruir diligències judicials contra el conductor, un reusenc de 34 anys, per circular amb una taxa d’alcoholèmia superior a la permesa i per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

La Guàrdia Urbana de Reus recorda que és un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident, pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.

Port de Tarragona