Sense notícies dels dos mariners desapareguts en el xoc d’un mercant rus i un pesquer a Barcelona

Es presumeix que els dos homes poden trobar a l'interior del pesquer enfonsat a 170 metres de fondarie

A les tres de la tarda d’avui (21 de març) encara no es tenien notícies dels dos mariners que han desaparegut a conseqüència del xoc del vaixell de càrrega Mid Volga 2 amb l’embarcació pesquera El Fairell, que s’ha enfonsat a tres milles del port de Barcelona, ​​segons ha informat Port de Barcelona. Se sospita que els dos tripulants desapareguts -un mariner marroquí i un senegalès- no han pogut sortir de l’embarcació enfonsada, mentre que el patró i un altre mariner, de 45 i 50 anys, han pogut ser rescatats amb una greu hipotèrmia i en estat de xoc. La Confraria de Pescadors (Confraria de Pescadors) de Barcelona ha decidit no sortir a pescar durant la nit com a mostra de solidaritat amb els desapareguts i ferits. El xoc entre les dues embarcacions s’ha produït a les 15,15 h. quan el vaixell rus, que transporta productes químics cap a Alexandria, ha topat amb el pesquer per causes que s’estan investigant i que, malgrat haver-hi interrogat al capità mercant, encara no es coneixen.

Embarcacions de Salvament Marítim i un helicòpter d’aquest cos, a més de bussos de la Guàrdia Civil i efectius de Bombers de Barcelona treballen a la zona per trobar els dos homes. Els ferits van ser traslladats a l’hospital Asepeyo de Sant Cugat del Vallès i es troben fora de perill. Les tasques de rescat es duen a terme amb la Coordinació de Capitania Marítima. Segons les autoritats, poc es pot fer per arribar fins als 170 metres de profunditat on es troben presumptament els desapareguts (els seus companys estaven a la coberta quan es va produir el xoc) i caldrà esperar que arribin al lloc de l’enfonsament embarcacions més sofisticades i especialitzades que es troben en altres ports d’Espanya, com Cartagena o la Corunya. El Port de Barcelona ha activat el seu Pla d’Autoprotecció, en el nivell 1, en ajuda de Capitania Marítima.

Port de Tarragona