Un “exemplar” inspector de treball, ja jubilat, detingut per demanar diners per treure multes falses

Li han imputat un total de 16 delictes d'usurpació de les funcions públiques, 8 delictes d'estafa, 2 més en grau de temptativa, i 9 delictes de falsificació de document públic.

No sabem si era una pràctica que ja feia abans de jubilar-se, però el que està clar és que aquest inspector de treball coneixia bé com treure’s uns diners «extra» amb la seva feina. Els Mossos el van detenir per simular que continuava en actiu i per oferir-se a establiments de Barcelona a retirar una presumpta sanció de l’organisme on simulava que treballava encara a canvi de diners. L’home, de 64 anys, s’adreçava establiments on els responsables eren persones estrangeres, amb barrera idiomàtica i amb manca d’informació en la legislació vigent, per fer inspeccions de treball falses. Demanava documentació tant del local com dels treballadors, prenia notes de totes les dades i efectuava una sanció.

Gràcies a la seva alta formació en aquest camp, ja que el detingut també és autor de diversos llibres de dret i doctorat en aquesta matèria, generava confiança amb les víctimes, que accedien a les seves proposicions per desconeixement. Arran d’aquesta detenció, va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs. Però, pocs dies després, el 4 de març, agents del Grup Operatiu d’Investigació de la Unitat Regional d’Instrucció d’Atestats el va tornar a arrestar pels mateixos fets en un altre establiment. Aquesta vegada, el «fals» inspector de Treball i Seguretat Social del Ministeri de Treball i inspector de Treball de la Generalitat de Catalunya també va quedar en llibertat. Les dues detencions es van poder realitzar amb rapidesa, ja que les víctimes van avisar al telèfon d’emergències. Els investigadors li han imputat un total de 16 delictes d’usurpació de les funcions públiques, vuit delictes d’estafa, dos més en grau de temptativa, i nou delictes de falsificació de document públic.

Port de Tarragona