El jutjat d’Instrucció 19 de Barcelona obre diligències prèvies per un delicte d’imprudència per l’accident del vaixell rus.

El jutge ha citat a declarar al capità i al primer oficial del mercant com a principals responsables.

El jutjat d’instrucció 19 de Barcelona ha incoat diligències prèvies per un delicte d’imprudència en relació a l’accident d’un vaixell ocorregut aquesta setmana al Port de Barcelona, segons han informat fonts judicials. El magistrat titular d’aquest jutjat ha citat demà a declarar, en qualitat d’investigats, el capità i el primer oficial del mercant que va xocar i provocar l’esfondrament d’un pesquer com a màxims responsables de l’embarcació. Paral·lelament, es fan gestions per esbrinar quina naviliera és la propietària del buc i quina companyia asseguradora es farà càrrec de les indemnitzacions.

Continuen desapareguts els dos tripulants del pesquer i les tasques de salvament ja han arribat al vaixell enfonsat a 170 metres de profunditat gràcies a un robot submarí.

Port de Tarragona