El robot de Salvament Marítim troba el cos d’un dels tripulants del pesquer enfonsat a Barcelona

El robot submarí ROV, que inspecciona el fons marí on es troba enfonsat el pesquer El Fairell, ha localitzat a uns metres de l’embarcació el cos d’un dels tripulants. El cos de l’altra desaparegut no ha estat trobat encara. Després de la inspecció que ha realitzat el robot, que es controla remotament des de la sala de comandament del buc Clara Campoamor seguint les imatges dels monitors, s’ha descartat que hi siguin a l’interior de l’embarcació, que es troba a uns 150 metres de fondària. Les tasques les presència el patró del pesquer, el seu germà i el Capitán Marítimo de Barcelona, Javier Valencia, segons informa Salvament Marítim.

A les tasques de recerca hi participa un helicòpter i l’embarcació Guardamar Caliope, la llanxa Neptuno -de Creu Roja- que cerca des de la Cimentera de Vallcarca a Gava Mar; la Mediterrània, que recorre l’espai desde Gavà fins a la Bocana Nort del port de Barcelona. S’afegeixen a aquestes tasques la patrullera Río Tordera i Río Santa Eulàlia, de la Guàrdia Civil.

El jutjat 19 de Barcelona ha imputat al capità del mercant rus que va envestir al pesquer i demà està previst que declari.

 

Port de Tarragona