Els advocats catalans podran parlar amb els reclusos per videoconferència a les presons

Justícia posa en marxa vuit noves cabines a Brians 1,  que substitueix la Model com a centre de preventius de Barcelona

El Departament de Justícia i el Consell de l’Advocacia Catalana impulsen la comunicació per videoconferència entre els presos i els seus representants legals. Després de l’èxit d’una prova pilot que ha connectat el Centre Penitenciari Quatre Camins (Vallès Oriental) amb els Col·legis d’Advocats de Barcelona i Granollers, el Govern i el Consell de l’Advocacia Catalana estendran progressivament aquest sistema a tots els col·legis professionals i centres penitenciaris i de justícia juvenil de la Generalitat. El desplegament ja ha començat i, segons el calendari previst, es completarà durant el 2018. Cada any es fan 37.000 comunicacions presencials entre advocats i interns. El Departament de Justícia calcula que, amb la implantació d’aquest tipus de comunicacions, les visites es podrien reduir a la meitat.

La comunicació per videoconferència es posarà en marxa immediatament a Brians 1 (Sant Esteve Sesrovires), que és el nou centre per a persones en presó preventiva de la demarcació de Barcelona des d’aquest 7 de març en substitució de la Model. Justícia hi ha instal·lat vuit equips amb capacitat per a 16.000 comunicacions l’any entre advocats i persones privades de llibertat. Aquesta mesura continua garantint l’assistència jurídica gratuïta dels presos preventius i estalvia temps i costos als advocats.
Amb l’equipament d’aquestes vuit noves sales de videoconferència, Brians 1 cobrirà a bastament les necessitats de comunicacions entre els interns i els seus representants legals. El conjunt dels col·legis d’advocats de la demarcació de Barcelona suma 18.293 exercents, als quals se’ls donarà servei amb aquestes videoconferències. L’Acord per a la implantació de la comunicació per videoconferència, l’han signat aquest dijous 23 de març, el conseller de Justícia, Carles Mundó, i el president del Consell de l’Advocacia de Catalunya, Carles McCragh, després de visitar les noves instal·lacions de Brians 1.

Port de Tarragona