Trobat a 160 metres de profunditat el cos del segon mariner del pesquer El Fairell

Amb la recuperació del cadàver del mariner senegalès Salvament Marítim dóna per tancada una "trist" operació.

A les 2.00 hores d’aquesta matinada, el ROV de Salvament Marítim va localitzar el cos del segon tripulant del pesquer El Fairell als voltants del vaixell enfonsat. Les restes corresponen al mariner senegalès de 37 anys d’edat, i que es trobava a poc menys de quaranta metres de distància d’on es va trobar, ahir, el primer cadàver; tots dos submergits a 160 metres de profunditat. Per a la recuperació dels cossos, tant ahir com avui, es va utilitzar una «cistella» manipulada pel ROV Comanche, que va descendir a 160 metres de profunditat. Quan la cistella es va hissar a 15 metres, els cossos van ser recuperats pels bussejadors de Salvament Marítim. El cos ha estat traslladat per la Guàrdia Civil (GEAS) fins a les instal·lacions del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil, cap a les cinc de la matinada.

El ROV Comanche, utilitzat en la inspecció, pertany a Salvament Marítim i s’ha dirigit per control remot des de la sala de comandaments instal·lada a bord del vaixell Clara Campoamor, que està equipada amb monitors on es visualitzen les imatges captades en totes les operacions submarines realitzades des de la nit del dimecres 22 de març. Des de llavors, el vaixell Clara Campoamor ha treballat ininterrompudament fins avui a les 6.00 hores, que ha quedat atracat al port de Barcelona.

Amb aquesta troballa, Salvament Marítim dóna per tancada l’operació. El cos de rescat lamenta en el seu compte de twitter la pèrdua de les dues vides i considera aquest rescat com un «treball dur i trist, tot i que s’han recuperat els 2 cossos. El nostre més sentit condol a les seves famílies». Està previst que avui declari el capità i el primer oficial del vaixell de càrrega rus que va provocar presumptament el xoc entre les dues embarcacions.

Port de Tarragona