Un advocat de Girona, investigat per continuar exercint tot i estar inhabilitat

El lletrat, condemnat a dos anys de prohibició per exercir, podria fer creure presumptament als seus clients que els defensarà però finalment no apareix a la vista

Jaume P., un advocat de Girona inhabilitat fa un any per obstrucció a la Justícia, serà investigat per ordre de la Fiscalia de l’Audiència de Girona, que considera que tenia intenció de defensar ahir a un dels tres acusats per un judici d’apropiació indeguda, falsedat en document, delicte societari i pertinença a grup criminal. No obstant això, no s’ha presentat al judici i aquest ha estat ajornat un mes aproximadament. El lletrat es podria enfrontar a un delicte d’estafa i un altre d’intrusisme professional cas que es demostri que ha exercit professionalment tot i tenir una sentència d’inhabilitació. Un dels acusats ha fet saber que Jaume P. era el seu representant, encara que no ha acudit. L’advocat està condemnat al març del 2016 per obstrucció a la justícia. No obstant això, no està clar si el lletrat si continua exercint -tal com creu l’Audiència- o només «fa creure» als seus clients que els defensarà, encara que finalment no compareix a la vista oral. L’investigat no pot exercir fins al 21 de març de 2018, segons la sentència que el va inhabilitar per no presentar-se a un judici en el qual defensava a un sicari acusat d’intentar assassinar un forense de Blanes.

Port de Tarragona