Un cas rocambolesc: el lladre torna a entrar a un pis on havia robat aprofitant que el propietari havia anat a denunciar als Mossos

Mentre es trobava detingut, una segona víctima denunciava que li havia furtat les claus de la seva casa i li havia robat joies

La crònica policial ofereix de tant en tant realitats que podrien haver sortit de la ment d’un guionista. El cas que ara els relatem és un d’ells, per inversemblant, i el van donar a conèixer ahir els Mossos de Tarragona. La història, que va acabar amb la detenció d’un jove marroquí de 19 anys, comença el dilluns 27 de març a la tarda, quan el propietari d’un pis situat al carrer Trinquet Vell de Tarragona va trucar la policia, ja que algú havia accedit a l’interior d’un immoble que la víctima tenia per llogar. Un cop al lloc, els agents van comprovar juntament amb la víctima que els lladres havien trencat la porta i s’havien endut la nevera.

Els agents van ajudar al propietari a posar un cadenat perquè la porta quedés tancada i van acompanyar-lo a denunciar. Mentre el propietari es trobava a dependències policials posant la denúncia, un veí el va avisar que el lladre havia tornat a entrar a robar al seu pis. Ràpidament, una altra patrulla es va dirigir al carrer Trinquet Vell i, en arribar al lloc, van veure com del pis sortia un jove. Els mossos van comprovar que el cadenat que havien posat estava trencat, la rentadora estava fora del seu lloc i els armaris i diversos calaixos, oberts. Per tot plegat, els agents van detenir el jove com a presumpte autor d’un robatori amb força. En l’escorcoll, els agents li van trobar 200 euros amagats a la roba interior. Però la història no acaba aquí, ja que l’endemà, l’autoritat judicial el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Una altra persona va denunciar, també el dilluns, que un jove, que li havia intentat vendre una nevera, la va pujar a la seva casa per demostrar que funcionava correctament. Aprofitant la «visita», va furtar un joc de claus amb les quals va entrar al domicili una vegada el propietari havia sortit de casa. Poc després, aprofitant que la víctima havia sortit de casa, el jove hauria tornat a l’immoble i s’hauria emportat diverses joies, un ordinador portàtil, una televisió i diners en efectiu. Dimarts, tot just sortir dels jutjats, el jove va anar a casa del veí a qui volia vendre la nevera per acordar el preu de venda. Un cop allà, la víctima va trucar a la policia per avisar que tenia retingut el presumpte autor del robatori a casa seva. Els mossos es van adreçar al pis, situat al carrer Enginyer Cabestany, on van detenir el jove pel segon robatori amb força. Una detenció que no va ser fàcil, ja que el jove va intentar fugir i va agredir als agents donant-los empentes. El detingut, que amb aquestes dues detencions acumula sis antecedents policials, passarà durant les pròximes hores a disposició judicial… de nou.

Port de Tarragona