Deu detinguts a Tarragona per pertànyer a una banda internacional de tràfic de drogues

Una operació antidroga de la Policia Nacional s’ha saldat amb la detenció de deu persones a Tarragona i cinc a Bilbao, com a presumptes membres d’una organització internacional dedicada al tràfic internacional de drogues que estava assentada en diferents províncies espanyoles. En l’operatiu s’han intervingut 180 quilos d’haixix, 20 quilograms de marihuana, 5,6 quilos de speed i petites quantitats de cocaïna, a més de 4 quilos de substància de tall i material per preparar l’estupefaent per a la seva venda.

Les investigacions es van iniciar a mitjans del passat any quan es va rebre una informació per part de l’Agregadoria d’Interior d’Espanya a Romania, que indicava que un individu de nacionalitat romanesa, s’havia desplaçat fins al nostre país per establir contactes amb l’objectiu d’adquirir cànnabis i per comercialitzar drogues sintètiques.

Inicialment els investigadors van localitzar a diversos ciutadans, també d’origen romanès, assentats en diferents províncies, entre les quals destacaven Tarragona i Bilbao. Gràcies a les indagacions desenvolupades, els agents van aconseguir frustrar l’enviament de 20 quilograms de marihuana amb destinació a Itàlia en un control policial rutinari i van detenir dos membres de la xarxa. Dos mesos després, els investigats van tractar d’enviar altres 20 quilograms d’haixix des de Bilbao a Tarragona en una furgoneta, que també va ser interceptada, aconseguint l’aprehensió de l’estupefaent i l’arrest dels seus dos ocupants.

40 kg d’haixix ocults en un carregament de pebrots

Al gener d’enguany, part dels investigats van tractar de fer un enviament de 40 quilograms d’haixix ocult en un carregament de pebrots amb destinació a Suècia, que va ser interceptat al lloc fronterer de la Jonquera. Després de diverses gestions els agents van tenir coneixement de l’existència d’una finca situada a Hostalric (Barcelona) on els investigats ocultaven la mercaderia. Allà, es va practicar un registre en el qual els investigadors van confiscar 120 quilograms d’haixix i van detenir tres persones més.

Un cop van ser identificats els membres de la xarxa, es va desenvolupar un operatiu en el qual es van dur a terme vuit detencions més a Tarragona i Bilbao i es van registrar cinc domicilis. En un d’ells es van intervenir 5,6 quilograms de speed, 12 grams de cocaïna, 4 quilograms de substància de tall, material per preparar l’estupefaent per a la seva venda, dues escopetes retallades i una arma curta.

Port de Tarragona