La Guàrdia Civil fa detencions a Tarragona en una macrooperació contra la possessió d’arxius pedòfils

21 persones han estat arrestades a Catalunya i més de cent a tot l'Estat en la operació denominada "Pilummnus"

Un nombre de persones que no ha estat precisat han estat detingudes a la província de Tarragona en una operació de la Guàrdia Civil contra la tinença i distribució de material explícit d’abusos sexuals a menors a internet, segons ha informat aquest cos de seguretat. A tot Catalunya s’han arrestat 21 persones i 102 a tot Espanya. L’operació ha estat desenvolupada a les províncies d’Alacant, Almeria, Catalunya, Barcelona, ​​Bilbao, Burgos, Corunya, Algesires, Cadis, Ceuta, Còrdova, Castelló, Canàries, Granada, Huelva, Osca, Balears, Jaén, Lleó, Logronyo, Madrid , Màlaga, Múrcia, Navarra, Oviedo, Pontevedra, Santander, Salamanca, Sevilla, Sant Sebastià, Tarragona, Tenerife, Toledo, València i Valladolid.

En l’operació han estat intervinguts més de 450.000 arxius explícits d’abusos sexuals a menors (vídeos i fotogrames en els quals es reprodueixen abusos sexuals a menors des de nadons fins a nens / es de 14 anys), a més d’alguns arxius on s’aprecien escenes d’un elevat contingut de violència sexual exercida sobre les víctimes menors d’edat. S’han realitzat 92 entrades i registres domiciliaris a les diferents províncies espanyoles, on es va aconseguir intervenir un total de 408 discos durs, 67 dispositius USB, 40 ordinadors portàtils, 9 CPU, 6 targetes de memòria SD, 1 Router, 1700 DVD’S, 1 càmera de fotos, 2 càmeres de vídeo, 2 ordinadors MAC, 6 tauletes i 1 NAS.

La investigació va començar després el rastreig diari que realitza la Guàrdia Civil a Internet obtenint el coneixement d’usuaris de xarxes d’intercanvi d’arxius, que són detectats descarregant arxius explícits d’abusos sexuals a menors i que són localitzats en les diferents províncies on s’han dut a terme les detencions dels implicats. Per aconseguir la identificació dels detinguts es va haver d’analitzar més de 6.000 arxius explícits d’abusos sexuals a menors amb la confecció de 120 informes tècnic-pericials, així com la coordinació amb més de 100 jutjats d’instrucció que entenien dels fets investigats.

Port de Tarragona