Ingressen a presó tres veïns de Salou acusats de cometre 34 robatoris a domicilis de tota Catalunya

Seleccionaven cases amb balconades o terrasses amb accessos vulnerables i franquejaven les portes i finestres amb un tornavís de grans dimensions

Ingressen a presó tres homes acusats de cometre 34 robatoris a domicilis de tota Catalunya
Tres homes d’entre 29 i 31 anys, de nacionalitat albanesa i veïns de Salou, han estat ingressats a presó com a presumptes autors de 34 robatoris amb força a domicilis i per pertinença a grup criminal, segons informa Mossos d’Esquadra, cos que el va detenir. La investigació va començar el 10 de febrer d’enguany després que els Mossos detectessin un increment significatiu de robatoris amb força a domicilis de les localitats de Tàrrega, Cervera, Guissona, Ponts i la Seu d’Urgell.

En tots els casos l’objectiu dels lladres era dur a terme els robatoris en immobles que tinguessin característiques comunes: cases al quatre vents, adossades o xalets, que permetessin un accés senzill a través de balconades o terrasses pel mètode d’escalament i que estiguessin ubicades en zones properes a vies ràpides per a poder fugir amb rapidesa en cas que fossin detectats.

Els arrestats actuaven sempre en una franja horària que se situava entre les 17.30 i les 21.30 hores. Un cop aconseguien arribar a la porta o finestra que volien franquejar utilitzaven preferentment tornavisos o potes de cabra per fer palanca i així poder accedir al domicili. Les indagacions policials van permetre acreditar que els autors dels robatoris eren un grup de tres homes que es desplaçaven a diferents punts de Catalunya des de Salou, localitat on estaven establerts. Preferentment actuaven a la demarcació de Lleida, Girona i a la conurbació de Barcelona.

Port de Tarragona