Detinguts a Granollers tres lladres que utilitzaven estampetes religioses per obrir els panys dels pisos

Els Mossos han posat a disposició judicial tres homes de 60, 44 i 37 anys, de nacionalitat georgiana, veïns de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors d’una temptativa de robatori amb força a la localitat de Granollers. Els fets es van produir cap a les 10.30 hores de dimarts quan els agents, que es trobaven realitzant un patrullatge preventiu per evitar robatoris a domicili en aquesta població, van observar com tres persones s’apropaven a un bloc de pisos en actitud vigilant. Tot seguit un d’ells, mitjançant el mètode de la radiografia però fent servir una estampeta religiosa, va accedir a l’interior de l’edifici mentre els altres dos restaven fora controlant l’exterior.

En detectar la presència policial, els dos homes que esperaven fora van alertar el que hi havia a l’immoble i van fugir corrents en direcció a l’estació de trens. Durant el trajecte van amagar en uns matolls els estris que havien utilitzat per obrir la porta. Entre aquests hi havia diverses estampetes religioses i plàstics rígids emprats per obrir els panys de les portes. També hi havia marcadors de plàstic utilitzats per assenyalar en quins moments del dia hi ha moviment d’entrada i sortida a l’habitatge.

Finalment, els agents van interceptar els lladres quan ja havien accedit a l’estació de trens. Quan els van escorcollar van trobar dos clips de cabell amb una goma enganxada, que també són utilitzats per obrir determinats panys, dins un paquet de mocadors de paper. Els investigadors sospiten que els detinguts podrien estar relacionats amb diversos robatoris en pisos de la mateixa zona, ja que van ser perpetrats en domicilis amb panys susceptibles de ser oberts amb el mateix modus operandi. Els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona