Activat el pla d’emergència de Protecció Civil per un vessament de fuel al port de Tarragona

La taca de combustible ha estat confinada a l'aigua i la rapidesa en l'actuació i el vent faciliten els treballs d'absorció de l'abocament, que ha estat controlat

El trencament d’una vàlvula que regula una de les canonades que recorren el pantalà de Repsol de Tarragona ha provocat aquesta tarda un abocament de fuel que ha estat ràpidament controlat mitjançant barreres, segons font de l’empresa. La línia per on transcorria el combustible s’estava utilitzant per a carregar un vaixell en aquest moment, per la qual cosa s’ha tancat immediatament. No obstant això, el fluid ha ocupat un espai d’uns 30 x 5 metres sobre l’aigua del mar. El fet s’ha registrat a les quatre de la tarda i minuts després s’ha posat en coneixement de Port Control, a més d’avisar a Capitania Marítima de Tarragona i Salvament Marítim. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla CAMCAT i el Port de Tarragona, per la seva banda, ho ha fet amb el Pla Interior Marítim (PIM).

Bombers del Port de Tarragona, efectius de Policia Portuària i Salvament Marítim treballaven ahir per recollir el combustible abocament sobre les aigües. Les condicions favorables del vent i la rapidesa en l’actuació preveuen que l’incident no revista gravetat.

Port de Tarragona