Localitzat i detingut l’home que va sostreure al febrer un maletí amb elements radiactius

Els Mossos de Badalona l'han detingut, i els agents de Santa Coloma de Gramenet van recuperar el material dies després del seu robatori

Els Mossos de Badalona han detingut avui, 6 d’abril, al voltant de les 13 hores, un home de 37 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Badalona com a presumpte autor del robatori d’un maletí amb material radioactiu que es va sostreure a la localitat de Santa Coloma el passat mes de febrer, segons ha informat el cos de la policia catalana. El maletí conté un instrumental denominat Troxler 3440 destinat al mesurament de la densitat i humitat del terra. Mentre no es destrueixi aquest instrumental, no comporta perill, però si es deteriora, els components radioactius poden posar en perill a les persones que n’estiguin en contacte o a prop.

La detenció s’ha produït aquest migdia al barri de Sant Roc quan els agents l’han localitzat mentre el detingut anava en bicicleta. L’arrestat tenia una ordre de recerca i detenció arran els fets que es van produir el passat 8 de febrer quan es va denunciar la sostracció de material radioactiu en una maleta dins una furgoneta a Santa Coloma de Gramenet. Arran d’aquest robatori Protecció Civil de la Generalitat va activar el protocol del Pla de Risc Radiològic. Els investigadors, agents de la comissaria de Santa Coloma de Gramenet, enguany van aconseguir recuperar el maletí pocs dies més tard a un centre de tractament i selecció de residus de Montcada i Reixac i identificar l’autor, el qual restava pendent de localitzar. L’arrestat, amb diversos antecedents per delictes contra el patrimoni passarà a disposició judicial en les pròximes hores.

Port de Tarragona