L’autòpsia revela que el vendrellenc que va caure al mar al port de Ceuta va morir ofegat

El seu cadàver estava amb el cinturó lligat i no va intentar obrir la porta del vehicle. El jutge i la Guàrdia Civil investiguen què va poder passar i crida a declarar a empleats de la naviliera i del port.

La investigació del succés ocorregut diumenge al Port de Ceuta, que va posar fi a la vida de M.H., un veí del Vendrell de 59 anys, té alguns punts que no s’expliquen. El vehicle que conduïa la víctima va caure al mar i si hi havia alguna sospita que podria tractar-se d’una indisposició sobtada, l’autòpsia ha determinat que va morir ofegat dins el vehicle. Però Què va portar a aquest home a no seguir les indicacions de l’empleat de la naviliera? El vehicle es va dirigir directament cap al moll i va caure a l’aigua, quan el cap d’operacions indicava -pel que sembla, clarament- que havia de girar a la dreta. Els testimonis van quedar bocabadats sense entendre què va poder dur a ni tan sols frenar davant la presència de la vora del moll.

No va tenir temps de llevar-se el cinturó? No va intentar obrir la porta? La finestreta a mig baixar. No va intentar ni baixar-la ni pujar-la en notar que queia a l’aigua? Són reaccions que qualsevol hagués dut a terme per alliberar-se i intentar sortir del cotxe, però que aquest marroquí establert a Catalunya no va dur a terme. Almenys, aparentment, ja que el seu cadàver es trobava al cotxe amb el cinturó posat. Potser, es plantegen els mitjans andalusos, va patir un xoc sobtat o acumulava una fatiga o cansament que el va portar a no ser conscient del seu maniobra. De moment, empleats de la naviliera i del Port de Ceuta, a més d’agents de la Policia Portuària declaren davant del jutge, que determinarà si hi ha alguna responsabilitat per part d’ells. No obstant això, tots els testimonis confirmen la versió que el cotxe que el precedia va seguir les indicacions per sortir, però el Volkswagen Golf amb matrícula de Barcelona, ​​va continuar en una altra direcció.

https://actualitatpenal.cat/blog/2017/04/09/mor-un-vei-del-vendrell-despres-de-realitzar-una-maniobra-inexplicable-en-sortir-amb-el-seu-cotxe-dun-ferri-a-ceuta/

Port de Tarragona