Els Col.legis d’Advocats de Figueres-Alt Empordà i de Mataró rebran la Creu de Sant Jordi 2017

El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi als Il·lustres Col·legis d’Advocats de Figueres-Alt Empordà, i de Mataró, per destacar amb els serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. Les dues entitats, veteranes, ja que totes dues van ser fundades a mitjans del segle XIX (el 1841 Figueres i el 1867 Mataró) s’han fet mereixedores d’aquest important guardó per la seva defensa dels interessos dels seus associats, per estar presents en els esdeveniments més importants succeïts a les ciutats on pertanyen i per la seva inquietud per la vida local. El col·lectiu de lletrats de Figueres-Alt Empordà és el segon col·legi d’advocats més antic de Catalunya. En el cas de la capital del Maresme, la Generalitat destaca la intensa tasca en formació jurídica dels seus associats, i destaca el seu 150 aniversari que coincidirà amb l’any que rep la distinció.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.

 

Port de Tarragona