Tres terratrèmols de magnitud 3.9, 2.5 i 3.3 en l’escala de Richter sacsegen Maresme, el Gironès i la Selva

Tres moviments sísmics de magnituds 3.9, 2.5 i 3.3 en l’escala de Richter han sacsejat les comarques del Maresme, el Gironès i la Selva avui a la una del migdia, a la tarda -sobre les set -i a les nou- sense que s’hagin registrat danys personals ni materials. El sisme principal, que segons  El sisme, que segons l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha tingut el seu centre a cinc quilòmetres de profunditat al terme municipal de Riudarenes ha activat la prealerta Sismicat de Protecció Civil. A banda de les comarques citades, altres també l’han percebut d’una forma menys intensa: han estat el Vallès Oriental, el Pla de l’Estany, la Garrotxa, Moianès, Baix i Alt Empordà i Osona. El 112 ha rebut unes cinquanta trucades alertant del moviment sísmic. Sis hores després del primer terratrèmol, cap a dos quarts de set de la tarda, s’ha registrat un altre de 2,4 en l’escala de Richter, una rèplica del principal, quelcom habitual quan es produeix un sisme d’aquestes característiques.

 

 

Port de Tarragona