Tres terratrèmols de magnitud 3.9, 2.5 i 3.3 en l’escala de Richter sacsegen Maresme, el Gironès i la Selva

Tres moviments sísmics de magnituds 3.9, 2.5 i 3.3 en l’escala de Richter han sacsejat les comarques del Maresme, el Gironès i la Selva avui a la una del migdia, a la tarda -sobre les set -i a les nou- sense que s’hagin registrat danys personals ni materials. El sisme principal, que segons  El sisme, que segons l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha tingut el seu centre a cinc quilòmetres de profunditat al terme municipal de Riudarenes ha activat la prealerta Sismicat de Protecció Civil. A banda de les comarques citades, altres també l’han percebut d’una forma menys intensa: han estat el Vallès Oriental, el Pla de l’Estany, la Garrotxa, Moianès, Baix i Alt Empordà i Osona. El 112 ha rebut unes cinquanta trucades alertant del moviment sísmic. Sis hores després del primer terratrèmol, cap a dos quarts de set de la tarda, s’ha registrat un altre de 2,4 en l’escala de Richter, una rèplica del principal, quelcom habitual quan es produeix un sisme d’aquestes característiques.