Fuig d’un control, condueix temeràriament per Girona, trenca barreres de l’AP-7, danya dues patrulles i lesiona dos policies

Va ser detingut a Fogars després de mitja hora de persecució i un dels dos fugitius encara s'està buscant per la zona.

El conductor d’un Volkswagen Golf amb matrícula francesa va ser detingut la matinada d’ahir després d’una espectacular persecució que va durar més de mitja hora. L’arrestat és un noi de 24 anys, sense domicili conegut, que per motius que es desconeixen va intentar evitar un control dels Mossos ubicat al peatge de l’AP-7 a Girona. Al voltant de les dues de la matinada, el vehicle va tirar marxa enrere quan va veure que a l’altre costat de les barreres hi havia patrulles policials. El conductor, de nom àrab, va agafar de nou l’autopista en direcció nord, mentre els agents van començar a perseguir-lo. A dins el Volkswagen viatjaven dos homes, que van prendre la sortida Girona Oest. El perseguit va conduir a tota velocitat per alguns carrers de la capital gironina i va tornar a entrar a l’autopista trencant les barreres. La fugida continuava en direcció sud dins una espessa boira que impedia tenir una visibilitat a llarga distància per part dels policies. El presumpte delinqüent intentava fer creure als policies que prendria cadascuna de les sortides de l’autopista i, en l’últim instant, tornava a la via principal. Sí que va fer-ho a Hostalric, on de nou va trencar una barrera, que va colpejar la patrulla dels Mossos que el perseguien.

Finalment, a una rotonda l’esperava un altra patrulla dels Mossos de la comissaria de Santa Coloma que havia estat avisada per ràdio i que li impedia el pas. El conductor del Golf va fer un derrapatge violent i va acabar xocant contra el cotxe policial, al que va causar importants danys. L’altre cotxe patrulla no va poder evitar col·lisionar amb el cotxe dels delinqüents, que va quedar frenat de sobta. Els que fugien van fer-ho a peu des d’aquell moment, separant-se un de l’altra i corrent pel mig del camp al terme de Fogars. Un d’ells va ser detingut, però l’altra va aconseguir escapolir-se aprofitant la foscor de la nit i la boira al bosc. L’arrestat va ser traslladat a l’hospital de Blanes. Se l’acusa de quatre delictes: conducció temerària per originar un risc greu de circulació, danys, lesions i atemptat contra agents de l’autoritat. Probablement demà passarà a disposició judicial.

Port de Tarragona