Crema l’Illa dels Bous a Vinallop, prop de Tortosa

A l'illa hi viu un ramat de bous salvatges que ha estat polèmica durant els últims anys i que podria patir els efectes del foc.

Tres vehicles de Bombers i efectius que es van traslladar a una embarcació a través de l’Ebre treballaven ahir a la tarda-nit en l’extinció d’un incendi que es va declarar a l’illa coneguda com a Illa dels Bous, al terme municipal de Vinallop, a pocs quilòmetres de Tortosa. Poc després de les set de la tarda es calculava que el foc havia afectat ja una hectàrea -de les 20 de què consta l’illa de l’Ebre- del bosc de ribera que pobla la superfície de l’illa de Vinallop. Aquest lloc ha estat notícia els darrers anys per albergar una vintena de bous salvatges que preocupa els animalistes i que la Generalitat va haver de fer enrere en la seva decisió inicial de sacrificar algunes caps de bestiar. Bombers no ha informat si aquest ramat boví ha patit algun dany amb l’incendi.

D’altra banda, en l’apartat de Bombers, ahir a la tarda dues persones van haver de ser ateses, una d’ella traslladada a un centre hospitalari, en un incendi que es va registrar en uns baixos del carrer Cep del Vendrell. Tots dos afectats van patir intoxicació per fum i un d’ells va ser rescatat per agents del cos d’extinció de la Generalitat quan baixava les escales envoltat d’una intensa fumera.

Port de Tarragona