Els Mossos ja tenen major, «retornem a una normalitat que no s’hauria d’haver perdut mai»

El cos dels Mossos d’Esquadra ha recuperat avui la categoria de major, que feia deu anys que era vacant. El càrrec ha recaigut en la persona de Josep Lluís Trapero, fins ara comissari en cap del cos. La decisió del nomenament ha estat del Govern, que vol dotar a la policia catalana de totes les categories que estan contemplades a la llei. Trapero ha considerat aquest nomenament com «un signe de normalitat» per als Mossos i el seu futur; una normalitat que «no s’hauria d’haver perdut mai». Després de jurar el nou càrrec, el nou major ha valorat la policia catalana com un cos que s’ha d’entendre com una eina que ha de fer que el ciutadà tingui una vida millor i més digna. Ha demanat que el ciutadà s’apropi a la policia amb confiança i no amb por, que «no posi barreres». Som mossos, no treballem de mossos«, ha dit. Trapero arriba a un càrrec que ocuparà fins a la seva jubilació, fins i tot, en el cas que canviés el govern i decidís substituir-ho.

Puigdemont també ha expressat que els Mossos han de ser un cos «compromès amb la societat a la qual serveix i amb la societat de la qual surt»; ha assenyalat que la seva restitució va ser una de les «demandes democràtiques i d’autogovern» després de la dictadura i ha subratllat que «encara avui és molt estimat». Amb aquest nomenament, s’ocupa la figura de major com a màxima rang dels Mossos, deu anys després que l’anterior, Joan Unió, cessés voluntàriament en el càrrec. No està previst que es cobreixi de moment el lloc de comissari en cap que deixa vacant Trapero.

Port de Tarragona