La família d’un jove de Girona, mort envestit per un toro a Lugo, es planteja denunciar la tardança dels serveis mèdics

"Vaig veure com agonitzava i es moria. Em va dir, 'pare m'ha agafat el toro i m'ha fet molt de mal. Em falta oxigen"

El pare del ramader Joan Daniel Pagespetit Álvarez, de 31 anys, natural de Sant Hilari Sacalm, a Girona, ha anunciat que denunciarà la tardança a arribar de l’ambulància i els metges, segons publica la Voz de Galícia. El jove va ser envestit dijous per l’únic toro que existia a la seva granja, a la localitat de Cospeito, a Lugo, L’animal li va aixafar contra una paret quan el ramader es trobava d’esquena. Mal ferit, va poder avisar un veí amb un fil de veu dient-li que avisés al seu pare, que relatava així aquells minuts d’angoixa: «Vaig veure com agonitzava i es moria. Em va dir, ‘pare m’ha agafat el toro i m’ha fet molt de mal. Em falta oxigen ‘», relatava el pare entre llàgrimes. «Pobra criatura. Ha estat una hora esperant als serveis sanitaris. Hauria mort o no però aquesta tardança no es pot consentir. Ho he vist morir amb tot el cap i mal atès; denunciaré el cas», va avançar Joan Pagespetit. Segons ell, els metges van trigar mitja hora a arribar i l’ambulància uns seixanta minuts, és a dir, una hora. El jove sagnava pel nas i la boca, però mai va perdre el coneixement. En Joan Daniel ha estat enterrat avui a Sant Hilari Sacalm.

Port de Tarragona